07.12.2016

Lansare competiție "top–down" – Proiecte de cercetare tip "Soluții"

A fost lansată prima competiție de tipul ” top–down” (licitație restrânsă) din cadrul PNCDI III pentru Proiecte de cercetare tip "Soluții".

Prin acest tip de proiect se urmărește oferirea de soluții sub formă de bun (produs/serviciu/proces de fabricație) inovator, ca răspuns la necesitatea identificată în sectorul public (achiziții publice pentru inovare). Soluția este dată de către conducătorul consorțiului (organizația publică de cercetare) la o problemă ridicată de administrația publică. Tema se definește pe baza unui dialog la nivelul entităților publice comanditare. Proiectele se segmentează în faze (explorare, dezvoltare, testare funcțională, fezabilitate, acceptabilitate). 

Competițiile lansate sunt prezentate în detaliu la adresa: http://uefiscdi.gov.ro/articole/4723/Solutii.html

Pentru aceste proiecte autoritățile publice responsabile sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Agenția Spațială Română, Serviciul de Protecție și Paza, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Persoană de contact:
Nicoleta DUMITRACHE
E-mail: nicoleta.dumitrache@uefiscdi.ro
Telefon: 021 30 23 886 

Apel CHIST-ERA 2016 (The 7th international Call for research projects)

A fost deschis cel de-al 7-lea apel în cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERA-NET) pentru propuneri de proiecte în următoarele două topici:

  • Lifelong Learning for Intelligent Systems (LLIS) 
  • Visual Analytics for Decision Making under Uncertainty (VADMU) 

Propunerile se pot depune până cel târziu 17 ianuarie 2017 (17:00 CET). Informații complete despre acest apel (țări partenere, beneficiari eligibili, cerințe pentru aplicanți, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale țărilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.chistera.eu/call-2016-announcement. Durata unui proiect poate fi de 24 sau 36 de luni

Aplicanții din România sunt rugați să consulte și pachetul de informații ERANET / ERANET Cofund aflat la adresa: http://uefiscdi.gov.ro/articole/4536/Pachet-de-informatii-ERANETERANET-Cofund.html.

Persoană de contact:
Monica CRUCERU
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: 021 30 80 561 

Apel EuroNanoMed III Cofund – 2017

Sub umbrela EuroNanoMed III a fost lansat al 8-lea Apel Transnațional Comun pentru finanțarea proiectelor multilaterale de cercetare inovare privind nanomedicina, împreună cu Comisia Europeană, în cadrul mecanismului ERA-NET COFUND.

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transnaționale axate pe nanomedicină, temele fiind : 

  • Medicină regenerativă 
  • Diagnostic 
  • Sisteme cu eliberare țintă 

Mai multe informații despre cel de-al 8-lea apel EuroNanoMed III ERA NET sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://www.euronanomed.net/joint-calls/8th-joint-call-2017-2/.

Pentru eligibilitatea propunerii depuse este necesar să consultați pachetul de informații: 
http://uefiscdi.gov.ro/articole/4536/Pachet-de-informatii-ERANETERANET-Cofund.html. 

Termenul limită pentru depunere pre-propuneri este 16 ianuarie 2017

Persoană de contact:
Mihaela MANOLE
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: 021 30 23 863 

Apel transnational E-RARE 3- 2017 (9th Joint Call for European Research Projects on Rare Diseases)

A fost lansat al 9-lea apel transnațional pentru propuneri de proiecte în domeniul bolilor rare "Transnațional Research Projects for Innovative Therapeutic Approaches for Rare Diseases".

Propunerile de proiecte trebuie să abordeze un grup de boli rare sau o singură boală rară (conform definiției europene - boală ce afectează nu mai mult de 5 din 10.000 de persoane din Comunitatea Europeană, statele asociate și Canada).

Depunerea propunerilor de proiecte se va face în două etape. Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 1 februarie 2017.

Criteriile de eligibilitate naționale sunt disponibile aici

Mai multe informații vor fi disponibile pe pagina web a proiectului : http://www.erare.eu/.