Bine ați venit, dragii noștri prieteni!
Ne adresăm vouă, absolvenților entuziaști de liceu, prietenilor și viitorilor noștri studenti și vă mulțumim că ați acceptat să primiți oferta noastră.
A alege o facultate și apoi o anume specializare din cadrul acesteia înseamnă a-ți făuri o carieră, o direcție de dezvoltare personală, un drum pe care toți îl dorim presărat cu succese. Momentul este important, iar alegerea trebuie făcută cu mintea, dar și cu sufletul, cu înțelepciune și cu atenție spre ceea ce viitorul așteaptă de a noi.
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, facultatea noastră, se mândrește cu mai mult de 60 de ani de tradiție. De zeci de ani aici se pregătesc ingineri care pot ocupa funcții dintre cele mai diferite, de la proiectantul strungului carusel cu masa de 16 metri la responsabilul cu managementul calității într-o companie producătoare de lactate, de la tehnologul care a urmărit fabricarea jucăriilor fratelui nostru la ofițerul de credit care i-a supervizat tatălui dosarul, ajutându-l să obțină un împrumut de la bancă, de la inginerul care a programat interfața noului robot majordom care vă ajută mama în gospodărie la cel care a proiectat algoritmii de inteligență artificială ai acestuia.
Facultatea este recunoscută pentru seriozitate, atenție acordată studenților, preocupare pentru îmbunătățirea continuă a activității, deschidere spre nou și oportunități oferite după absolvire. Generație după generație, absolvenții noștri, ingineri, au dus faima facultății de-a lungul lumii, din Canada până în China și din India până în Brazilia.
Vă invităm să vă alăturați echipei noastre, iar dacă o veți face, vă spunem doar că ne vom strădui să nu vă dezamăgim. Așa cum facem cu toți studenții noștri.
Apoi, vă vor convinge faptele. Veți afla că nu pregătim ingineri pentru astăzi, ci pentru mâine. Ba chiar pentru poimâine. Și că suntem mândri să vă pregătim pe voi.
Vă așteptăm cu drag!
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică este a treia facultate, după numărul de studenti, dintre cele 15 facultăți ale Universității POLITEHNICA din București.
Facultatea noastră coordonează programe de studii pe cele trei niveluri Bologna, după cum urmează:
În cadrul facultăţii se pot organiza cursuri de formare continuă, prin intermediul centrelor de cercetare şi ale celor de instruire.
Comunitatea Facultăţii de Inginerie Industrială și Robotică este alcătuită din totalitatea cadrelor didactice titulare şi profesorilor consultanţi/emeriţi, studenţilor, personalului de cercetare, tehnic şi administrativ care desfăşoară activităţi didactice, de cercetare – dezvoltare şi/sau tehnico-administrative.
Facultatea include, în prezent, 5 departamente:
alături de Şcoala Doctorală a Facultăţii de Inginerie Industrială și Robotică.
În cadrul facultății îşi desfăşoară activitatea 6 centre de cercetare CTANM/ Centrul de Tehnologii Avansate Pentru Materiale Noi - unul dintre cele 4 centre de excelenţă VET din ţară, conform evaluării Agenţiei Naţionale Leonardo da Vinci, OPTIMUM/ Centrul Naţional de Cercetare a Performanţelor Sistemelor Tehnologice, PREMINV/ Centrul de Pregătire în Managementul şi Ingineria Întreprinderilor Virtuale, CAMIS/ Centrul de cercetare, consulting şi Asistenţă tehnică în Ingineria Materialelor şi Sudare, CCMA/ Centrul de Cercetări de Mecanică Aplicată, ICIP/ International Centre of Integrative Projects.
De asemenea, facultatea patronează două centre de instruire, CPAC-CA/ Centrul de Perfecționarea in Asigurarea Calității și Certificare Auditori și CECA/ Centrul de Instruire si Testare ECDL CAD.
Misiunea Facultății de Inginerie Industrială și Robotică decurge din misiunea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti îşi asumă statutul de universitate de cercetare avansată şi educaţie. Misiunea asumată de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este gândită ca „o intersecţie a educaţiei, prin formarea profesională, a cercetării ştiinţifice, prin producerea cunoaşterii şi a inovării, ca principale obiective ale societăţii şi a economiei bazate pe cunoaştere, precum şi în concordanţă cu prevederile înscrise în Strategia Europa 2020”.
În acest context, misiunea Facultăţii IIReste aceea de a servi comunitatea, la nivel local şi naţional – în termeni de excelenţă, prin mijloace specifice: de a crea cunoaştere în domeniile de clasificare integrate intern, de a utiliza cunoaşterea în cercetare, dar şi de a găsi calea pentru a o transmite studenţilor şi de a-i ajuta astfel să beneficieze, în cel mai avantajos mod, de oportunităţile educaţionale alese, cu respectarea reglementărilor in vigoare.
În calitate de componentă esențială a Universității Naționale de Știință și Tehnologie din București, Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică aderă fidel la principiile și valorile stabilite în documentele strategice ale universității, inclusiv în Programul managerial 2024-2029.
Orice demers managerial, fie el declarativ, orientativ şi/sau aplicativ, nu se poate substitui legislatiei în vigoare sau Cartei universitare a UNSTPB.
Ca parte integrantă a Universităţii Naționale de Știintă și Tehnoogie din Bucureşti, Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică este loială principiilor şi valorilor consacrate în documentele strategice ale acesteia, Programul managerial 2024-2029 fiind unul dintre acestea.
Astfel, în concordanţă cu principiile de conducere practicate şi asumate de universitate, dar şi cu specificul facultăţii şi al structurii acesteia, la nivelul facultăţii IIR vor fi promovate şi susţinute următoarele principii:
Viziunea asupra dezvoltării Facultăţii de Inginerie Industrială și Robotică, are în centru imaginea unei comunități care promovează o cultură organizațională bazată pe meritocrație, echilibru, transparență, onestitate, respect şi recunoaştere, care promovează și susține excelența, care integrează educaţia și cercetarea, care pregătește ingineri având cariere de succes, totul într-o atmosferă de armonie şi colegialitate, un model privind crearea și dezvoltarea cunoaşterii, dar și aplicarea acesteia în practică, un exemplu de bune practici pentru orice altă facultate de profil din ţară, un referenţial pentru reţeaua academică şi ştiinţifică naţională din domeniu, o interfaţă inteligentă între mediul academic şi cel socio-economic, o comunitate atentă la proprii studenți, dar și la părinţi sau parteneri industriali.
Facultatea menține o cultură organizațională bazată pe respect și promovarea valorii, este deschisă către inovare și noi tehnologii, acordă atenție studenților și le oferă o gamă largă de oportunități de carieră.
Privim spre viitor și ne adaptăm continuu la realitate, în încercarea de a fi mereu mai buni.
Tel. 021.402.9302, 021.402.9520
Fax: 021.310.7753
Adresă de e-mail Decanat: decanat.fiir@upb.ro
Adresă de e-mail Secretariat: secretariat.fiir@upb.ro