România se poate mândri cu numeroase personalități de seamă, care, în ultimii 100 de ani, și-au pus semnificativ amprenta asupra dezvoltăriițării și a promovării imaginii sale peste hotare. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, încurajarea bucureștenilor să descopere cât mai multe informații despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, este esențială.
Va invitam la o scurta calatorie in lumea acestor oameni deosebiti, care au schimbat istoria, sub diferite aspecte.
Facultatea IMST se alatura celor care sarbatoresc anul acesta un secol de la infaptuirea statului national unitar roman, intr-un complex de evenimente care stau, de asemenea, sub umbrela celor 200 de ani de inginerie la UPB.
Simpozionul “Centenarul Marii Uniri – Oameni si fapte”, organizat in data de 1 noiembrie 2018 (ora 9.00, amfiteatrul CD 008), se va bucura de prezenta unor distinsi istorici ce vor revela, printre altele, si o parte din contributiile universitarilor bucuresteni la unirea Transilvaniei, Bantului, Crișanei și a Maramureșului cu România.
Din progam:
- Conf.univ.dr. Florentina Nițu, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea din București: Universitarii bucureșteni si Marele Război (1914-1918);
- Prof.univ.dr., Col. (r) Ion Giurcă, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”: Mareșalul Constantin Prezan – Doctor Honoris Causa al Școlii Politehnice din București;
- Dr. Remus Nică: De la Unirea din 1918 la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. Premise și evoluții;
- Liviu Țăranu, Consilier CNSAS: 1918 - Lecții pentru prezent;
- Dr. Alin Spânu: 1918 - Lumini și umbre.