06.07.2018

Competiţie deschisă Premierea rezultatelor cercetării - Articole publicate în anul 2018

A fost deschis apelul pentru Premierea articolelor publicate în anul 2018.

Competiţia se adresează cercetătorilor afiliați unor instituții din România, autori de articole științifice publicate în reviste indexate de Clarivate Analytics în Science Citation Index Expanded („Science”), Social Sciences Citation Index („Social Sciences”) sau Arts & Humanities Citation Index („Arts & Humanities”). Cererile de premiere se depun prin intermediul platformei on-line https://uefiscdi-direct.ro, nefiind necesară depunerea și în format tipărit.

Detalii privind depunerea cererilor de premiere sunt disponibile la adresa: https://uefiscdi.ro/premierea-rezultatelor-cercetarii-articole.

Pentru premiile acordate din bugetul anului 2018 se primesc cereri de finanţare în regim continuu, până la data de 29 noiembrie 2018, ora 16:00.

Se evaluează doar cererile de finanţare care se regăsesc pe platforma de depunere on-line cu starea "finalizat".

Persoană de contact UEFISCDI:
Lioara Dobroiu
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 021 30 80 530

Catalogul cu indicatori scientometrici Journal Citation Reports ( JCR ) 2017

Clarivate Analytics a publicat, la sfârşitul lunii iunie 2018, catalogul cu indicatori scientometrici JCR 2017.

În secţiunea JCR 2017 au fost postate listele cu valorile actualizate pentru Scorul de Influenţă (AIS), Scorul Relativ de Influenţă şi Factorul Relativ de Impact.

La Referinţe 2018 pot fi accesate listele cu revistele care au articole publicate în anul 2013 sau anterior şi care sunt indexate în Arts & Humanities Citation Index, clasificările revistelor cotate ISI, pe subdomenii, atât în funcţie de AIS (article influence score), cât şi în funcţie de Factorul de Impact.

Persoană de contact UEFISCDI:
Victor Velter
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: 021 30 80 540

Apel experţi în vederea includerii în registrul evaluatorilor pentru infrastructuri de cercetare

În cadrul proiectului „Facilitating macro-regional scope and link up to socio-economic actors of Research Infrastructure in the Danube Region”(ResInfra@DR>) a fost lansat un apel adresat experţilor evaluatori care doresc să fie incluși în Registrul Evaluatorilor Infrastructurilor de Cercetare. Aplicanții trebuie să aibă cunoștintele, experienţa și abilitatea de a realiza evaluări ex-ante ale unor infrastructuri de cercetare emergente sau aflate în faza de design, care aparțin țărilor din macroregiunea Dunării.

Se caută specialiști cu expertiză în domenii precum științe naturale, inginerie și tehnologie, științe medicale și de sănătate, științe agricole, științe sociale sau umaniste.

Formular înregistrare online

Pe lângă completarea formularului de înregistrare online, candidații trebuie să trimită un CV actualizat, evidențiind experiența lor relevantă în domeniul infrastructurilor de cercetare și o listă a publicațiilor științifice (fie ca fișier separat, fie inclus în CV ) la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., în atenţia lui Marko Hajdinjak.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 20 iulie 2018, ora 17:00 CET.

Pentru mai multe detalii accesaţi: https://uefiscdi.ro/news-apel-pentru-experti-in-vederea-includerii-in-registrul-evaluatorilor-de-infrastructuri-de-cercetare.

Persoană de contact UEFISCDI:
Raluca Ciobotaru
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Workshop "Tehnici chirurgicale în patologia unghială"

Asociația Română a Managerilor și Administratorilor de Cercetare (RARMA), împreună cu speaker Prof. Dr. Eckart Haneke, MD, PhD, în colaborare cu Academia HIV/SIDA a Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", organizează în perioada 13-14 iulie 2018 Workshop-ul cu tema "Tehnici chirurgicale în patologia unghială".

Prof.Dr. Eckart Haneke este un nume de referință la nivel internațional în domeniul patologiei unghiale, își desfășoară activitatea medicală în centre reputate din Elveția și Belgia fiind autor al tratatelor "Histopathology of the nail", "Nail surgery", "The Nail in differential diagnosis", materiale esențiale pentru pregătirea cadrelor medicale implicate în tratarea aparatului unghial.

Detalii workshop: http://www.rarma.ro/tehnici-chirurgicale-in-patologia-unghiala/

Secretariat seminar:
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.