Înregistrare deschisă Conferința TandemAEROdays19.20

Organizată sub auspiciile Președinției României la Consiliului Uniunii Europene, Conferinţa 8th European Aeronautics Days Bucharest - 2019 and Berlin - 2020 - TandemAEROdays19.20 are loc în perioada 27-30 mai 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi urmăreşte diseminarea rezultatelor ştiinţifice din cercetare şi inovare în aeronautică şi transport aerian, reflectând priorităţile şi strategiile stabilite în cadrul programelor-cadru de cercetare ale Uniunii Europene.

Sunt programate patru zile de sesiuni plenare și tehnice de lucru, câteva vizite la cele mai importante facilități de cercetare și industriale, precum și multe oportunități de socializare, care vor aduce împreună la București o arie largă și comprehensivă de speakeri și participanți.

http://www.tandemaerodays19-20.eu/media/

Înregistrarea la eveniment se va face exclusiv online, accesând link-ul: http://www.tandemaerodays19-20.eu/registration/

Persoană de contact UEFISCDI:
Andreea Popa
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Apel proiect M.ERA.NET 2019

În cadrul proiectului „ERA-NET for materials research and innovation –M.ERA.NET” este deschis apelul 2019 pentru propuneri de proiecte transnaționale de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul materialelor, inclusiv al materialelor pentru tehnologii din domeniul energetic, cu emisii reduse de carbon și tehnologii de producție conexe.

Apelul este prezentat în detaliu la adresa:https://uefiscdi.ro/m-era.net

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor este: 18 iunie 2019 (17:00 CEST).

Persoană de contact UEFISCDI:
Domnica Coteţ
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Apel deschis aplicaţii pentru experţi în vederea participării la activitatea pilot din cadrul proiectului ResInfra@DR>

În cadrul proiectului „Facilitating macro-regional scope and link up to socio-economic actors of Research Infrastructure in the Danube Region - ResInfra@DR”, UEFISCDI a lansat un apel deschis pentru experţi sau echipe de experţi, în vederea participării la activitatea pilot privind sprijinul acordat Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” şi ELI-NP Măgurele în crearea/dezvoltarea Centrului Medical Nuclear.

Elementul principal al acestei activităţi constă în furnizarea de recomandări specifice de către o echipă de experţi care va colabora cu partenerii ResInfra@DR. Recomandările se vor axa pe etapele/activităţile care vor contribui la crearea şi dezvoltarea Centrului Medical Nuclear.

Experţii trebuie să dovedească experienţă anterioara demonstrată în următoarele domenii: medicină nucleară, radio farmacie, imagistică moleculară, radioizotopi, business în domeniul proceselor științifice și infrastructură de cercetare.

Detalii privind criteriile și modalitatea de depunere a aplicațiilor sunt disponibile la adresa: https://uefiscdi.ro/news-apel-pentru-experti-in-vederea-participarii-la-activitatea-pilot-din-cadrul-proiectului-resinfra-dr.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este: 25 martie 2019.

Persoană de contact UEFISCDI:
Raluca Ciobotaru
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Școală de vară pentru tineri cercetători în domeniul monitorizării și reducerii efectelor gazelor de seră din agricultură și silvicultură

În cadrul proiectului FACCE-ERA-GAS va avea loc, în perioada 12-14 iunie 2019, la Amsterdam, Olanda, o Școală de vară pentru tineri cercetători, desfășurată în paralel cu cel de-al 8-lea Simpozion internațional al efectelor de gaz de seră non CO2 (NCGG8) "Provocări globale și soluții locale".

Școala de vară este dedicată cercetătorilor din proiectele FACCE ERA-GAS, cât şi cercetătorilor din țările partenere proiectului FACCE ERA-GAS, implicaţi în proiecte naţionale sau internaţionale din domeniul monitorizării și reducerii efectelor gazelor de seră din agricultură și silvicultură, fiind disponibile 20 de locuri. Vor fi acordate, pe criterii de excelență, premiile Platinium și Gold .

Data limită pentru depunerea aplicației în platformă este: 24 aprilie 2019 (14:00 CEST).

Informații suplimentare sunt disponibile la:
https://eragas.eu/additional-activities/facce-era-gas-summer-school
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ERA_GAS_summer_school
https://www.ncgg.info/

Persoană de contact UEFISCDI:
Adrian Asanică
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De la învățarea regională din cadrul NMP-REG la NANO4MANU, un viitor cadru de colaborare în domeniul nanotehnologiilor și al materialelor avansate

Pe 12 martie 2019, UEFISCDI și Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor a Universității Politehnica din București (SIM-UPB), parteneri în cadrul proiectului NMP-REG, finanțat prin programul Interreg Europe, au organizat workshopul „Transforming Manufacturing through Nanomaterials and Nanotechnologies”.

Această întâlnire, ultima din cadrul primei etape de implementare a proiectului, a oferit ocazia actorilor de inovare din domeniul nanotehnologiilor și al materialelor avansate să dezbată modalități de colaborare pentru dezvoltarea de noi proiecte colaborative.

Totodată, în cadrul evenimentului, cei doi parteneri regionali au prezentat acțiunile ce vor fi întreprinse în următorii doi ani ca rezultat al schimbului de experiență și de bune practici din cadrul NMP-REG. Pentru îmbunătățirea colaborării dintre mediul privat și cel de cercetare din domeniile nanotehnologiilor și al materialelor avansate, în următorii doi ani, se vor pune bazele unei comunități care să reunească actorii de inovare și să le faciliteze dinamica. Aceasta se va crea în jurul unei platforme online, denumită NANO4MANU, care urmează să fie dezvoltată până la finalul anului 2019 de către SIM-UPB cu suportul UEFISCDI. Conceptul preliminar al platformei a fost dezbătut în cadrul întâlnirii interregionale a consorțiului NMP-REG de la Florența, din perioada 18-19 martie 2019.

Persoană de contact UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Adresa:
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.

Contact:
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: 004 021 30 23 850
Fax: 004 021 31 15 992

Program de lucru:
Luni - Vineri 8:0-16:00