PROGRAMUL PENTRU STIMULAREA ÎNFIINȚĂRII ȘI DEZVOLTĂRII MICROÎNTREPRINDERILOR DE CĂTRE ÎNTREPRINZĂTORII TINERI - 2013


În România, unul din 100 de tineri decid să înceapă o afacere pe cont propriu, față de unul din 4 tineri în Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte puțini tineri demarează o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor și birocrația.

Un studiu despre antreprenoriat, realizat anul trecut în rândul tinerilor din principalele centre universitare din țară, a arătat că peste 70% dintre ei s-au gândit să își demareze propria afacere. Însă, concretizarea acestor intenții este mult mai mică - de aproximativ 17%, pentru că accesul la informații este încă destul de limitat.

Obiectivul „Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri”, îl constituie stimularea înființării de noi microîntreprinderi, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Programul urmărește:

  • dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoașterea și gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea piețelor;
  • stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării firmelor nou-înființate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finanțare;
  • facilitarea accesului tinerilor la sursele de finanțare.


Prezintă:
Dl. Adrian PANAIT
Șef serviciu Implementare Proiecte și Programe pentru IMM